Onderneming starten vanuit de bijstand

Onderneming starten vanuit de bijstand

Heeft u een uitkering vanuit de Participatiewet? En wilt u graag uw eigen inkomen gaan verdienen als zelfstandig ondernemer? Er zijn dan mogelijkheden om met (financiële) ondersteuning uw eigen bedrijf te beginnen. Motivity begeleidt al jaren ondernemers die starten vanuit de bijstand.

Ondernemer worden. Misschien droomt u er al langer van of bent u juist pas op het idee gekomen. Vanuit de bijstandsuitkering kunt u, onder voorwaarden, de kans krijgen om met een eigen bedrijf zelf voor uw inkomen te zorgen. Onze adviseurs kunnen u daarbij helpen. Zij zijn niet alleen bekend met de regelingen, maar weten ook welke vragen en problemen er bij u kunnen spelen. U staat er dus niet alleen voor.

Begeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf

Er zijn allerlei mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de WWB. Bijvoorbeeld begeleiding naar de start van uw onderneming. Vraag uw contactpersoon bij de afdeling Sociale Zaken van uw gemeente eens naar de mogelijkheden. Lees alvast meer over een begeleidingstraject van Motivity.

Trots op bloeiend hoveniersbedrijf

Trots op bloeiend hoveniersbedrijf

Martijn de Groot zocht ondersteuning bij het structureren van zijn hoveniersbedrijf. Motivity hielp hem alles op orde te krijgen.

Lees meer »

Startersregeling WW-gerechtigden gewijzigd

Wanneer u vanuit de WW een bedrijf start, kunt u met toestemming van uw werkcoach gebruikmaken van de startersregeling. Deze regeling is per 1 januari 2013 gewijzigd. U ontvangt dan namelijk voor een vaste periode van maximaal 26 weken 29% minder WW-uitkering. U kunt u volledig richten op de start van uw bedrijf en hebt geen sollicitatieplicht.

Lees meer »
Bewijs voor kwaliteit

Bewijs voor kwaliteit

Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer »