Via IRO naar ondernemerschap

Via IRO naar ondernemerschap

Heeft u een uitkering via het UWV en wilt u voor uzelf beginnen? Dan kunt u in overleg met u werkcoach gebruik maken van een Individuele Re-integratie Overeenkomst, ofwel IRO. U beslist dan zelf welk bedrijf u helpt naar de start van uw onderneming (of naar werk). Als specialist in ondernemerschap helpt Motivity u graag bij het opzetten van uw eigen bedrijf!

Wij voeren IRO-trajecten uit voor mensen die een eigen bedrijf willen beginnen. Door onze jarenlange ervaring weten we veel over de wet- en regelgeving en zijn we expert in ondernemen. Wij zijn zelfs de best presterende UWV contractpartner. Bekijk het bewijs van onze kwaliteit maar eens.

IRO-kennismakingsgesprek

Mag u gebruik maken van een IRO en bent u benieuwd hoe Motivity u kan helpen bij het starten van een eigen bedrijf? Maak dan een vrijblijvende afspraak. Een van onze adviseurs bezoekt u aan huis. U kunt al uw vragen stellen en de adviseur heeft ook vragen voor u. Zoals wat u van ons verwacht. Ook wordt bekeken of uw bedrijfsidee voldoende kans van slagen heeft. Zo weet u niet alleen dat het klikt maar ook waar u aan toe bent. Maak direct een afspraak voor een IRO-kennismakingsgesprek.

Met begeleiding goed voorbereid van start

Wanneer u door ons begeleid wilt worden, dan stellen wij een zogenaamd re-integratieplan voor u op. Voordat we het traject kunnen beginnen, moet het UWV dit plan akkoord geven. Wanneer dat akkoord er is, kunt u samen met ons beginnen met de voorbereidingen op de start van uw onderneming. Uw adviseur bij Motivity staat u hierin bij. Wij luisteren daarbij steeds naar wat u nodig heeft en passen onze ondersteuning daarop aan. Zo komt u goed beslagen ten ijs en vergroot u de slagingskans van uw onderneming.

Behoud van uitkering

Naast de IRO biedt het UWV nog andere mogelijkheden die u kunnen helpen ondernemer te worden. Zoals het (gedeeltelijk) behouden van uw uitkering. Uw adviseur van Motivity kent de regelingen.
Op de website van het UWV leest u meer over Individuele Re-integratie Overeenkomst.
Lees op de website van het UWV welke regelingen er zijn vanuit de WW.
Of lees welke regelingen er zijn vanuit de WIA/WAO/Wajong/ZW.

Ondernemen is fun & functional

Ondernemen is fun & functional

Brutus Kookt! startte Peter-Paul Janssen in 2008. Hij importeert kookgerelateerde artikelen waarbij hij zich vooral richt op mannen die van koken én gadgets houden.

Lees meer »

Startersregeling WW-gerechtigden gewijzigd

Wanneer u vanuit de WW een bedrijf start, kunt u met toestemming van uw werkcoach gebruikmaken van de startersregeling. Deze regeling is per 1 januari 2013 gewijzigd. U ontvangt dan namelijk voor een vaste periode van maximaal 26 weken 29% minder WW-uitkering. U kunt u volledig richten op de start van uw bedrijf en hebt geen sollicitatieplicht.

Lees meer »
Bewijs voor kwaliteit

Bewijs voor kwaliteit

Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer »