Onderneming starten niet langer een droom

Onderneming starten niet langer een droom

Droomde u als kind al van een eigen bedrijf? Heeft u nu een goed bedrijfsidee, maar vraagt u zich af hoe nu verder? Motivity weet precies wat er wanneer nodig is. Wij begeleiden toekomstige ondernemers zoals u naar de start van de onderneming, maar ook daarna. En heeft u een uitkering? Dan zijn er mogelijkheden vanuit UWV of gemeente.

Marktonderzoek, ondernemingsplan, belastingen, kredietaanvraag. Termen waarmee u te maken krijgt als u een eigen bedrijf wilt beginnen. Misschien weerhoudt dit u. Dat is jammer, want vaak is ondernemen gewoon te leren. Daarom krijgt u van ons begeleiding op die punten waar u het nodig heeft. Doel is dat u een onderneming neerzet die klaar is voor de toekomst.

Met uitkering naar eigen bedrijf

Vanuit UWV en gemeenten zijn er mogelijkheden om een onderneming te starten. Zo kunt u begeleiding krijgen bij het opzetten van uw eigen bedrijf, is er onder voorwaarden een starterskrediet mogelijk én kunt u tijdelijk (gedeeltelijk) uw uitkering behouden.

Zelf begeleiding inhuren

Heeft u geen uitkering? Huur ons dan zelf in voor advies of begeleiding naar de start van uw onderneming. Ook kunnen wij u, als Microfinancieringsondernemingspunt, informeren over microkredieten. Interessant wanneer u een krediet tot € 50.000 nodig heeft. Wilt u de ondernemer in u juist verder ontwikkelen? Werk dan aan uw ondernemersvaardigheden in onze workshops.

Ondernemen is fun & functional

Ondernemen is fun & functional

Brutus Kookt! startte Peter-Paul Janssen in 2008. Hij importeert kookgerelateerde artikelen waarbij hij zich vooral richt op mannen die van koken én gadgets houden.

Lees meer »

Startersregeling WW-gerechtigden gewijzigd

Wanneer u vanuit de WW een bedrijf start, kunt u met toestemming van uw werkcoach gebruikmaken van de startersregeling. Deze regeling is per 1 januari 2013 gewijzigd. U ontvangt dan namelijk voor een vaste periode van maximaal 26 weken 29% minder WW-uitkering. U kunt u volledig richten op de start van uw bedrijf en hebt geen sollicitatieplicht.

Lees meer »
Bewijs voor kwaliteit

Bewijs voor kwaliteit

Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer »